Veel gestelde vragen

Moet ik kleding aanschaffen?

Ja. Als je lid wordt dien je zo snel mogelijk een pak aan te schaffen. Via de club kan je met korting een taekwondopak kopen. Die is dan inclusief witte band. Er zijn verschillende merken en verschillende prijzen. Vraag de trainers naar meer informatie (mogelijk in de toekomst op deze website).

Kan ik de bescherming van de club lenen? Of moet ik het zelf aanschaffen?

Alle leden, met uitzondering van de kinderen tot en met 7 jaar oud, dienen hun eigen beschermers te hebben. Verplichte beschermers zijn: onderarmbeschermers, scheenwreefbeschermers, borstpantser, toque (voor jongens/heren, voor meisjes/dames is een toque verplicht op sparringwedstrijden). Daarnaast zijn leden die in de groepen van 13 jaar en ouder en 30+ trainen, verplicht om een hoofdbeschermer en bitje aan te schaffen. Al deze materialen zijn met korting via de vereniging aan te schaffen.

Moet ik iedere keer aanwezig zijn bij de les?

Ons lesprogramma is erop gericht dat iedereen tweemaal per week de training volgt. Iedereen is wel een keer afwezig, maar als het vaker gebeurt dan is de voortgang waarschijnlijk onvoldoende om aan de volgende examens al mee te kunnen doen.

Wat gaan we vanavond doen?

Op het prikbord in de zaal (mogelijk binnenkort op deze website) hangt een lijst met het rooster. Daarop kan je precies zien welke stof we in welke les behandelen.

Moet ik iedere keer alle bescherming meenemen naar de les?

Op het rooster staat wanneer er wordt gespard. Dit neemt niet weg dat het gewoon handig is om elke les al je spullen bij je te hebben.

Kost het geld om deel te nemen aan een examen?

De kosten van een examen bestaan uit een diploma, een band, een plank die je moet breken en administratieve kosten. Deze kosten zitten begrepen in het inschrijfgeld voor een examen.

Mag ik altijd examen doen?

We organiseren drie keer per jaar een examen. In principe kan je aan twee van die examens meedoen. Voor elk examen organiseren we een adviesavond. De trainers beoordelen dan of je klaar voor het examen bent. Overigens geldt de eis dat, om in een jaar aan de examens te kunnen meedoen, je aan de clubkampioenschappen van dat jaar moet hebben meegedaan. Dit geldt niet voor mensen die net zijn begonnen met taekwondo.