Geïnteresseerd?

Inschrijfformulier | Algemene Bepalingen

Kan ik een keer een les komen kijken?

Natuurlijk! Je kan altijd komen kijken. Vooraf of na afloop hebben we meestal wel tijd om je wat meer informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Je mag niet in de zaal komen maar je kan wel vanuit de kantine alles volgen.

Kan ik een keer meedoen om te zien of ik het leuk vind?

Natuurlijk. Je kan altijd meedoen aan een proefles. Kijk op ons lesrooster om te weten op welke dagen en tijden jouw leeftijdsgroep traint.

Wat zijn de kosten van een proefles?

Een proefles is gratis. In principe kan je aan twee gratis proeflessen meedoen voordat je besluit lid te worden.

Moet ik iets kunnen om mee te kunnen doen?

Nee, je hoeft geen bijzondere gaven of lenigheid te hebben. Je moet natuurlijk wel gezond zijn en geen blessures hebben die kunnen hinderen. Neem bij twijfel altijd even contact op met een trainer.

Wat doe ik aan als ik mee wil doen?

Je kan het beste een jogging- of trainingsbroek aandoen en een T-shirt. Je traint op blote voeten.

Vanaf welke leeftijd kan ik aan taekwondo doen?

Vanaf 4 jaar kan een kind al meedoen met de groep van 4 tot 7 jarigen. Het lesprogramma voor die kinderen is vooral gericht op beweging, samen spelen en met spelletjes al taekwondo technieken oefenen.

Ben ik niet te oud om mee te doen?

We hebben een 30+ groep waarin leden van 25 tot 70 jaar oud trainen. Zolang je je goed voelt en de dokter geen bezwaar maakt kan je gerust meedoen. Je kan het immers zo zwaar maken als je zelf wilt. Om verder te komen zal je wel bepaalde handelingen goed moeten kunnen uitvoeren, maar die leer je vanzelf.

Hoe vaak kan ik trainen?

Kijk even bij informatie-lestijden naar het uur waarin je les kan volgen. In principe kan iedereen twee keer per week trainen. Pupillen (4 t/m 7 jaar oud) trainen één keer in de week.

Kan ik meedoen aan wedstrijden? Of moet het zelfs?

Als je net begonnen bent zal je nog niet mee kunnen doen aan wedstrijden. Maar als je een paar maanden traint, dan kan je met een witte band al wedstrijden doen. De trainers zullen in de lessen aangeven als er een toernooi is waar je aan mee zou kunnen doen. Het is niet verplicht aan wedstrijden mee te doen. Het is wel de bedoeling dat je elk jaar meedoet aan de clubkampioenschappen. Dit is overigens ook een eis om aan examens te kunnen meedoen.

Hoe snel kan ik mijn zwarte band halen?

Ho ho… rustig aan. Kom eerst maar eens trainen. Uiteraard moet je eerst je gekleurde banden (van witte band tot en met zwarte slip) halen. Als je iedere keer slaagt dan kan je in theorie in 5 jaar je zwarte band hebben. Als je al een andere vechtsport hebt beoefend of aanleg hebt, dan bestaat de kans dat je sneller je examens doorloopt. Maar daar zijn geen garanties voor.

Moet ik iedere keer aanwezig zijn bij de les?

We geven les uit een door onszelf opgesteld lesprogramma. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat iedereen tweemaal per week de training volgt. Iedereen is wel een keer afwezig maar als het vaker gebeurt dan is de voortgang waarschijnlijk onvoldoende om de volgende examens al mee te mogen doen.

Kost het geld om deel te nemen aan een examen?

De kosten van een examen bestaan uit een diploma, een band, een plank die je moet breken en administratieve kosten. Deze kosten zitten begrepen in het inschrijfgeld voor een examen.

Mag ik altijd examen doen?

We organiseren twee keer per jaar een examen. Voorafgaand aan een examen beoordelen de trainers of je klaar voor het examen bent. Overigens geldt de eis dat, om in een jaar aan de examens te kunnen meedoen, je aan de clubkampioenschappen van dat jaar moet hebben meegedaan. Dit geldt niet voor mensen die net zijn begonnen met taekwondo.